Sokunk kedvenc játéka a Rulett

logo-roulette

A rulett az egyik legnépszerűbb online kaszinójáték. Népszerűségét többféle változatának, az általa megnyerhető komoly pénzösszegeknek és viszonylag egyszerű szabályrendszerének köszönheti. Azok számára, akik érdeklődnek iránta, de még nincsenek pontosan tisztában magával a játékkal, szeretnénk némi „útmutatást” nyújtani, hogy ha úgy gondolják ők is próbára tehessék a szerencséjüket ebben a kivételes izgalmakat nyújtó, remek online kaszinójátékban.

A rulett játék célja, hogy egy olyan számot kell kiválasztanunk a rulett tábláról, amelyen a reményeink szerint a rulett golyó a pörgetés után majd megáll, de természetesen emellett még számos más fogadási mód közül is választhatunk. Tétjeinket megtehetjük a két alapszín közül bármelyikre, így a feketére vagy a pirosra, de tehetünk fel tétet egy-egy oszlopban lévő számokra, páros vagy páratlan számokra, egy tucatban lévőkre, de fogadhatunk négy, vagy akár két számra is egy tét felhasználásával.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Az élő játék során a rulett-et egy asztalnál általában 6-8 játékos játssza, egy asztalnál „ülve”, élő dealer jelenlétben, akik minden a játékkal kapcsolatos interakciót (tétek feltétele az asztalra, pörgetés, kommunikáció a játékosokkal) elvégeznek. A krupié a tétek felhelyezését követően megpörgeti a rulett golyót a kerék irányával ellentétesen, és miután az megáll egy adott számnál, annak megfelelően osztja ki a játékosok között a pénznyereményeket.

Az automatizált rulett játéknál a krupié helyett egy szoftver végzi el ugyanezeket a feladatokat, és bár a játék ezen formája is rendkívül izgalmas, azért mégsem olyan érzést kelt az emberben mintha élő krupié társaságában játszana. Persze nem vagyunk egyformák, így vannak akik sokkal jobban szeretnek egymagukban játszani, így számukra a gépi rulett élvezetesebb mint az olyan online rulett, ahol élőben játszhatnak más játékosok és a krupié társaságában.

Az online kaszinók esetében minden rulett típusnál van egy minimálisan és egy maximálisan feltehető tét, ez az adott online kaszinó saját szabályaitól függ, és persze rajtunk is múlik, hogy egy-egy pörgetés során mekkora összeget kívánunk kockáztatni. A legtöbb kaszinó esetében az élő rulett játéknál a minimálisan feltehető tét 5 dollár, míg automatizált rulettnél ennél jóval kisebb. A maximális tét általában 2000–1000 dollár (vagy ennek megfelelő összegű forint) között változik.

White-Label-Casino-widget

Mivel a kifejezetten egy számra való fogadás mellet számos más fogadási lehetőségünk van (páros vagy páratlan szám, piros vagy fekete, oszlop, két szám, négy szám stb), mielőtt még feltennénk a tétjeinket érdemes elolvasni az adott oldalon a rulett pontos leírását, ahol informálódhatunk az adott játékvariációnál lévő nyereményszorzókról.

Ha nem csak szórakozásból kívánunk, „ötletszerűen” játszani, akkor érdemes kialakítani a saját tétrakási szisztémánkat is. Ezekről a játékszisztémákról rulett esetében számos hasznos információ található meg a világhálón, így ott sem árt kicsit körülnézni.

A legtöbb online kaszinó oldalán a rulett három alaptípusa közül lehet választani: francia, európai és amerikai. A rulett típusok között némi eltérés van, azért még mielőtt letennénk a voksunkat a számunkra szimpatikus mellett, előtte feltétlenül olvassuk el az általunk kiválasztott változat pontos szabályait!