Póker, a profik játéka

pobrane (6)

A póker a ruletthez hasonlóan szintén az egyik legnépszerűbb online kaszinókban játszható szerencsejáték. Maga a játék igen hosszú, több évszázados múltra tekint vissza és manapság a legkedveltebb kártyajátékok közé tartozik. A játék célja, hogy a játékosok a lehető legjobb lapokkal, vagy saját egyéni taktikájukkal élve elvihessék, megnyerhessék az „asztalonlévő kasszát.

Az online póker egy közkedvelt változata az úgynevezett videó póker, ahol a játékos és a számítógépes szoftver között megy a játék. Az online kaszinók világában a póker, dinamikusan növekvő népszerűségének köszönhetően igen kiemelt helyet foglal el. A legtöbb nagyobb szerencsejáték oldalon nem csak a géppel van lehetőségünk játszani (videó póker), hanem az online kaszinó szolgáltatás keretein belül, hús-vér emberek, azaz élő krupiék és más játékosok társaságában is élvezhetjük a játék átlagon felüli, adrenalin szintnövelő izgalmait.

A póker egy rendkívül összetett játék, amellyel kifejezetten nagy pénznyereményekre tehetünk szert, de csak akkor, ha tökéletesen tisztában vagyunk a szabályaival, a játék menetével és előtte elegendő tapasztaltra, tudásra, rutinra is szert tettünk.

image-girl-poker-star_4809006

A játék olyan nagy népszerűségnek örvend világszerte, hogy folyamatosan póker versenyeket is szerveznek a játék rajongói számára, ahol a résztvevők igen szép summára tehetnek szert, persze csak ha szerencséjük van. Ilyen pókerversenyek gyakran kerülnek megrendezésre az online internetes kaszinókban is, ezért ha úgy gondoljuk, hogy a tudásunk már-már profi szintű, érdemes részt vennünk ezeken, hiszen az extra izgalmak mellet bankszámlánkat is könnyedén gyarapíthatjuk – ha szerencsénk van – egy igen „csinos” összeggel.

A póker játéknak számos változata létezik, és ezek közül jó néhány elérhető az online kaszinók oldalán is. A különféle változatok között a játékszabályok tekintetében elérések lehetnek, ezért szenteljünk mindig kellő figyelmet arra is, hogy éppen melyik verzióval állunk szemben (Texas Hold’Em, 7 card Stud, Ötlapos póker stb.).

6a01156fcaccc3970c0168e99c57c6970c-320wi

Egy kis áttekintés a játékosnál a kezekben (hands) előforduló fontosabb lap variációkról

Egy pár: két egyforma számozású, vagy jelű lapból és három másik lapból áll.

Két pár: 2x egy pár.

Drill: három ugyanolyan számozású vagy jelű lap és két darab másik lap.

Sor: öt darab, nagyság szerinti sorba rendezhető lapból áll.

Szín flush: öt darab ugyanolyan színű lapból áll.

Full: két ugyanolyan számozású vagy jelű és három ugyanolyan számozású vagy jelű lapból áll.

Póker: négy darab ugyanolyan számozású vagy jelű lapból áll.

Színsor: öt darab sorba tehető egyszínű lapból áll.

Royal flös: egyszínű 10-as, bubi, dáma, király, ász lapokból álló lapkombináció (pókerben ez a legerősebb lapkombináció).

pokertina-1600x1200

Bár a póker nem kifejezetten a kezdők játéka, ennek ellenére nyugodt szívvel ajánlható mindenki számára, hiszen ha kellő rutinnal rendelkezünk, akkor az online kaszinók oldalain a játék számos népszerű változatában tehetjük próbára tudásunkat, arról nem is beszélve, hogy az élő játék esetében úgy érezhetjük, mintha ténylegesen egy igazi, exkluzív kaszinóban játszanánk, ráadásul mindezt otthonunk kényelmében tehetjük meg.

Nincs is jobb kikapcsolódás annál, ha az ember szeretne kicsit kiszakadni a mindennapi „mókuskerékből”, mintha részt vesz néhány izgalmas pókerpartiban ahol még magas pénzösszegű nyereményekre is szert tehet!